הרגלי חיסכון

לפני שמתחילים הרגלי חיסכון יש כמה צעדים מקדימים:

א. לאגד את כל החובות קצרי הטווח

ב. לאגד את כל החובות ארוכי הטווח

ג. לאגד את כל ההכנסות

ד. לאגד את כל הנכסים

אפשר לחלק דף ל4 חלקים, לתת כותרת לכל רבע כשההכנסות מימין וההוצאות משמאל.

אחרי שמיפינו את כל הכסף שנכנס, וכל הכסף שלא נשאר אצלנו תהיה לנו תמונה ברורה של ההרגלים שלנו – החל מהרגלי האכילה, לבילויים, והרגלים מגונים כמו ג'אנק פוד שופינג וכו'.

מומלץ לערוך רשימת מסקנות של "עשה והמנע" להרגלים שגילינו בדף תזרים המזומנים. השלב האחרון הוא להשאר מודע לרשימה במהלך היום, לדבוק בהרגלים בצד ה"עשה" ולהמנע מההרגלים בצד ה"המנע".

תוכנית פעולה

בשלב זה הגיע הזמן לשאול את השאלה: "מהם 3 הדברים הכי פרודקטיביים שאני צריך לעשות ב-12 החודשים הקרובים?"

התשובה לשאלה זו מספיק רחבה כדי לפרק את 12 החודשים לתהליכי עבודה שתומכים אחד בשני,  ובסופו של דבר מניבים את התוצאה הרצויה לפחות לאחת, אם לא לכל המשימות.

ברגע שיש לנו את מפת ההרגלים, קל מאוד לראות אילו הרגלי תשלום מועילים לנו. אילו אפשר לצמצם, ואילו אפשר למנוע על מנת לשרת את 3 המטרות שקבענו לעצמנו בצורה היעילה ביותר. כאשר יש לנו הפרדה ברורה בין ההרגלים, קל יותר לדעת אם הספינה מפליגה לכיוון הכללי הרצוי.

מיפוי החיסכון – מפת ההרגלים, בנוסף למחיר ההרגלים שלנו, מראה לנו כמה כסף כן נשאר לנו בכיס בסופו של דבר.

מבדיקה בגוגל, אדם ממוצע בישראל משלם 12-16 אלף שקלים בחודש לפני שהוא רואה את המשכורת שלו.

ע"י שינוי מאזן ההרגלים וחזרה על הרגלי החיסכון נוכל לשלוט בגודל המשכורת שנשלם לעצמנו – בעזרת צריכה נמוכה עד אפסית של הרגלים חסרי תועלת וצריכה מתונה עד גבוהה של הרגלים יעילים.

אחרי תרגול רפטטיבי של הרגלים יעילים, יתחיל להצטבר כסף כחיסכון. הדבר החשוב ביותר הוא לשלם את כל החובות ארוכי הטווח במהירות האפשרית!

חובות קצרי טווח – תשלומי הוראות קבע, עמלות, ריביות, שכירות וחשבונות.

חובות ארוכי טווח – הלוואה, משכנתא.

חשוב להבדיל בין נכס לבין חוב ארוך טווח – הלוואה לשם קניית עסק נקראת מינוף, ומטרתה להניב תשואה ולהחזיר את ההלוואה בעזרת הנכס. חוב ארוך טווח הוא נכס שלא מניב תועלת, ובדר"כ גורר הוצאות שלא מכסות את עצמן, כמו משכנתא למגורים בסקאלה לא פרופורציונלית, הלוואה לרכב או לחופשה.

הכלל החשוב הבא: עו"ש זה כיס, לא קופה.

בשלב הבא, סיימנו לסגור את כל החובות, ובעזרת ההרגלים שלנו ההכנסה החודשית גדולה יותר מההוצאה החודשית. כמו שאמרנו, אצל משפחה ממוצעת ההכנסה וההוצאה שוות בערך ולכן המשפחה לא תחסוך כסף.
אדם שעומד בהצלחה בצמצום המחיה שלו, בצורה טבעית יפתח ביטחון בעצמו, דבר שישפיע על הגישה שלו לעולם החיצון, ובעקבות כך ישפיע על הגישה של העולם החיצון כלפיו. הגדלת ההכנסות היא תוצר לוואי טבעי של תהליך זה.

הדרך הקלה ביותר למניעת נזילות יתרה היא לסגור כסף בקופת חיסכון. כיום, התנאים בבנקים לחיסכון בבנק לא שווים את מעמד נעילת הכסף בפיקדון. אך הם ראו את צורך האזרח בנזילות והמציאו מסלולי נעילת חיסכון יחסית קצרים. לסגור את הכסף במקום שקשה עד בלתי אפשרי להגיע אליו יקל על החיסכון. רחוק מהעין רחוק מהלב.

אחרי שנה של צבירה יתאגד מספיק כסף להשקעה.
השקעה – להשקיע כסף בעבודה במקום להשקיע זמן בעבודה על מנת לייצר רווחים שלא תלויים בזמן. לאורך שנת החיסכון רצוי לברר הזדמנויות שונות כדי לקבל רעיונות לשימוש בכסף שחסכנו. כרגע, כל שקל שנכנס לבורסה יניב בממוצע 7%-10%, כסף שנכנס לנדלן עשוי להניב החל מ2%-5%, פרט למקרי קיצון. השקעה בעסקים תניב כסף לפי רווחיות החברה, איכות התפעול והמוצר.

להדרכה והכוונה בניהול תזרים מזומנים למשפחות, עסקים וחברות
nadavsheer@gmail.com
או בפייסבוק

אחריות רדיקלית

זכור מה היה עד היום.פעל לשמר את המחר.עשה את זה בשביל יותר מעצמך, אם תוכל. אני אוהב לחם. גיליתי את זה כשעבדתי בחומוסיה. הדבר שהכי

קרא עוד »

ארנקים קריפטוגרפיים

ארנק קריפטו הוא תוכנה או מערכת המאפשרת אחסון של מילות מפתח פרטיות וציבוריות. בעזרת מילות מפתח אלו המשתמש יכול לשלוח, לקבל ולהסתכל על הנכסים שלו.

קרא עוד »

Donations

חינוך צריך להיות בחינם. אבל בינתיים שכר הדירה עוד לא :)